Residències Jiser · Sousse

04.05.22 - 03.07.22

Les Residències Jiser 2022-2023 han començat amb l’arribada a Sousse (Tunísia) dels tres artistes seleccionats per aquesta etapa. Des de principi de maig i fins principi de juliol, Sirine Touibi, Kenza Daoud i Miguel Alejos, compartiran espai de treball i recerca per desenvolupar els seus projectes personals.

Enguany estrenem espai col·laborador, on els artistes residiran i podran treballar. Es tracta de la Galerie Elbirou, una sala que acull actes i tota mena d’activitats artístiques, que té com a missió la difusió de l’art contemporani realitzat per joves artistes.

Aquest projecte és possible gràcies a la col·laboració de la Galerie Elbirou de Sousse, el Box24 i l’AARC a Algèria i d’Hangar i el col·lectiu Sabers migrants a Barcelona. A més, rep el suport de l’Institut Ramon Llull, la Fundació Glòria Soler, el Ministeri de Cultura Algerià, l’OSIC de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i les Ambaixades d’Espanya i els Instituts Cervantes a Tunísia i Algèria.

Programa públic
25.06.22 – 26.06.22

Durant l’últim cap de setmana de juny farem a Sousse tot d’activitats obertes al públic per presentar el projecte de residències en aquesta ciutat de Tunísia.

__
Dissabte 25.06 – Galerie Elbirou

10h Taller. Migrar: Històries oblidades. Vides que compten
Amb Séverine Sajous (fotògrafa / projecte Harka), Imed Soltani, Souad Ben Sassi i Laila Akik (Association La terre pour tous) i Paula Durán (Col·lectiu Sabers migrants)
Col·laboració amb la Universitat de Barcelona i Sabers migrants

19h Inauguració de l’exposició aire/terra. Presentació del projecte de residència i visita comentada a l’exposició amb els artistes i l’equip

__
Diumenge 26.06 – Galerie Elbirou

12h Taula. Programa de ràdio en fals directe amb els artistes residents Miguel Alejos, Kenza Daoud i Sirine Touibi, els membres de l’equip de Jiser i els públic assistent