Residències de Creació BCN>TNS>ALG. Barcelona

01.12.18 - 31.01.19

Arriba l’edició 2018-2019 de les Residències de Creació BCN>TNS>ALG.

A partir de desembre Jiser acull en residència a Barcelona tres joves artistes Barcelona, Tunis i Alger, que podran desenvolupar un projecte personal a Hangar, en un ambient de treball en equip.

Anna Irina Russell (BCN) estarà treballant en el seu projecte participatiu ‘Solar communication’, establint punts a la ciutat per a una possible xarxa de comunicació solar alternativa.

Meriam Ben Amor (TNS) centrarà la seva investigació en la realització de partitures sonores i visuals, procedents d’espais quotidians a la seva residència, per ser reinterpretades en col·laboració.

Sofiane Zouggar (ALG) treballarà en el projecte d’arxiu ‘4 Minute Men’, que interroga la propaganda política en situacions de conflicte i de postconflicte, a partir de la juxtaposició d’esdeveniments.

Després dels dos mesos de residència tindran l’oportunitat de compartir els seus processos en una exposició col·lectiva el mes de gener de 2019, que s’inaugurarà el 23 de gener de 2019 al Centre Cívic Ateneu Fort Pienc de Barcelona.

Jiser compleix la novena edició del seu projecte de residències artístiques. Des d’aquesta perspectiva, Jiser reafirma la voluntat de donar suport a la creació jove que té lloc en els contextos artístics i culturals d’aquestes ciutats. Al servei dels joves artistes i les seves produccions, les residències tenen com a objectiu construir ponts per a l’intercanvi cultural i afavorir la col·laboració artística entre creadors de la Mediterrània.

Aquest projecte rep el suport d’Hangar, el Centre Cívic Fort Pienc, l’Ajuntament de Barcelona i les Ambaixades d’Espanya i els Instituts Cervantes a Tunis i Alger. A més, es realitza en estreta col·laboració amb el Box24, Alger, la Villa Cælestis i el Centre des Arts Vivants de Rades, Tunis.