Residències de Creació BCN>TNS>ALG 2016-2017

06.04.18 - 26.04.18

Les Residències de Creació BCN>TNS>ALG impulsades per Jiser Reflexions Mediterrànies han permès a nou joves artistes visuals de Barcelona, Tunis i Alger fer una estada de dos mesos en una de les tres ciutats. Els fruits d’aquest programa, que es va realitzar entre setembre de 2016 i desembre de 2017, es podran veure en una exposició que s’inaugurarà el proper 5 d’abril al Centre Cívic Ateneu Fort Pienc.

Després de la bona acollida que van tenir les residències artístiques organitzades entre les ciutats de Tunis i Barcelona (TNS>BCN 2010-2014) i els projectes desenvolupats a Alger per part de Jiser des de 2012, s’ha proposat portar a terme aquestes noves residències, que pretenen ser un pont entre tres ciutats molt properes geogràficament, però molt llunyanes pel que fa al coneixement mutu.

La iniciativa d’oferir les residències va néixer de la voluntat de promoure la creació artística i d’utilitzar l’art com a eina de transformació social en el context mediterrani, dos valors fonamentals per a l’associació. Aquestes activitats han afavorit d’intercanvi i l’apropament entre les diferents realitats artístiques i han permès als artistes seleccionats crear en aquests contextos i alimentar-se d’ells. Aquestes experiències s’han recollit en el catàleg que s’ha editat i publicat especialment per a l’ocasió i que es presentarà en la inauguració de l’exposició.

Participants:
Nourhene Ghazel, Lyes Karbouai ‘LMNT’, Violeta Ospina, Houssem Mokeddem, Bárbara Sánchez Barroso, Slim Gomri, Anna López Luna, Manel Romdhani i Mounir Gouri.

Plaça del Fort Pienc 4-5
Web del Centre Cívic Ateneu Fort Pienc