MURAL/LOCAL 2017 · Miquel Wert

12.05.17 - 21.05.17

Miquel Wert ha dut a terme la intervenció artística ‘The grey shore’ per transformar l’espai interior comunitari de la Cooperativa d’Habitatges Bac de Roda, un conjunt de 255 pisos situats a la confluència d’aquest carrer amb l’avinguda Diagonal que es van acabar de construir a finals dels anys 50 gràcies a la iniciativa veïnal.

L’artista ha dissenyat una peça mural per a una superfície de 80m2 protagonitzada per un conjunt de figures humanes que conjuguen una aparent solitud individual amb una actitud compartida d’observació cap a l’entorn. Una suma de presències que traspassen el mur i contagien els seus interrogants als espectadors, en un joc de mirades que promou la reflexió entorn del concepte de ciutadania, veïnatge i espai comú.

Aquesta és la segona obra que Miquel Wert realitza en aquest espai, que ja va intervenir el 2010 després d’haver estat artista resident de Jiser a Tunis. Aquesta entitat té la seu en un dels locals de la Cooperativa d’Habitatges Bac de Roda i l’acció s’inscriu en la seva vocació de treballar el component social de l’art com a eina d’interconnexió i intercanvi.

El mur es va presentar el cap de setmana del 20 i 21 de maig dins el programa MURAL/LOCAL, dues jornades de portes obertes i activitats que Jiser va impulsar coincidint amb les Festes de Maig del Poblenou.