Taula #15. Sara Mono, Serdas, Sindillar, Azimut i Sabers migrants

18.09.21

Conversem a la Taula #15 sobre el projecte MURAL/LOCAL, una proposta impulsada per Jiser on, per primera vegada, hem col·laborat amb la iniciativa col·lectiva Sabers Migrants.

Què són els “sabers migrants”? Escoltem a Eugenia Piola i Paula Durán, que formen part del col·lectiu, docents i investigadores de la Universitat de Barcelona. Després, parlem amb Sara Mono i Serdas, artistes seleccionades per convocatòria pública per a intervenir i col·laborar en el mural enguany. Les artistes van treballar un tema en comú i des de diferents punts de vista: “el mur com a frontera”.

Compartim amb Samu Céspedes, artista i treballadora de la llar, sobre el projecte solidari: “Sabers i Sabors”, del Sindicat Sindillar. En Samu ens va parlar del racisme i les seves fronteres invisibles, i de la cuina, espai de resistència per a les dones racialitzades.

Per tancar, la Soukaïna Sentissi, membre del col·lectiu Azimut juntament amb la Nora Daoud, ens explica els “Fragments sonors”. Azimut ens proposa una experiència sonora per a transcendir i travessar fronteres, de la mà de l’Omar, migrant palestí que intervé a la peça.

Amb la moderació i mescla de Violeta Ospina. Les cançons que componen Taula #15  són una selecció dels convidats. Interpretades per Tim Maia, Ouled El Bahdja, Celia Cruz i Chavela Vargas. També hi ha una mescla realitzada per Serdas, gràcies al taller amb nens i nenes que va realitzar en Jiser durant la seva residència.

_
Taula / طاولة [‘taw la] Paraula utilitzada en català i en àrab per denominar l’element consistent en una peça llisa i plana sostinguda horitzontalment per peus o petges, que serveix per a menjar, escriure, treballar, jugar, etc.