Residències Jiser · Barcelona

01.01.23 - 28.02.23

Després del seu pas per Sousse (Tunísia) i Alger, Jiser presenta la tercera etapa de les Residències Jiser 2022/2023, que comptarà amb la participació dels tres últims artistes seleccionats: Amira Lamti, Hakim Rezaoui i ‘jHammza’.

Durant dos mesos, els artistes conviuran a Hangar, amb l’objectiu de desenvolupar les seves recerques i creacions, en un entorn de treball conjunt i d’intercanvi, en el que seran acompanyats pel comissari d’aquesta edició, Houari Bouchenak i la col·laboració a Barcelona de Xavier de Luca.

Els processos de recerca i les creacions dels tres artistes d’aquesta etapa es podran veure al Fort Pienc a partir del 23 de febrer de 2023. Amb la voluntat d’ampliar les vies de connexió i reflexió, hem traçat un programa públic d’accions i intervencions en diàleg amb una selecció de professionals de l’art i la cultura, que s’ha desenvolupat en col·laboració amb altres col·lectius i espais de la ciutat, així com actors internacionals a través d’accions concretes que s’allargaran fins a finals de març de 2023. Els detalls d’aquest programa es podran trobar a la pàgina web de Jiser.

Aquestes residències són una eina al servei dels artistes i les seves produccions. En aquesta perspectiva, Jiser reafirma la seva voluntat de donar suport a la creació jove que es duu a terme en els contextos artístics i culturals de les ciutats on es duen a terme.

Les Residències Jiser 2022/2023 són possibles gràcies a la col·laboració i la complicitat de la Elbirou Art Gallery a Sousse, el Box24, l’Issue98 i Brokk’Art a Alger, i d’Hangar, el col·lectiu Sabers migrants i el Fort Pienc a Barcelona. A més, compten amb el suport de l’Institut Ramon Llull, la Fundació Glòria Soler, l’OSIC de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i les Ambaixades d’Espanya i Instituts Cervantes a Tunísia i Algèria.

Programa públic

A finals del mes de febrer farem a Barcelona una sèrie d’activitats obertes al públic per presentar el projecte de residències.

_
Dimecres 22.02 – Sala Ricson d’Hangar

18h30 Paratext Nº 69 en què els tres artistes residents presentaran els seus projectes.

_
Dijous 23.02 – Centre Cívic Ateneu Fort Pienc

18h30 Inauguració de l’exposició amb els artistes residents Amira Lamti, Hakim Rezaoui i ‘jHammza’. La inauguració comptarà amb una sessió DJ a càrrec de Yacine Belahcene.

Exposició 24.02.2023 – 31.03.2023

_
Dilluns 27.02 – Centre Cívic Ateneu Fort Pienc

19h Taula #21. Programa de ràdio en fals directe amb els artistes residents Amira Lamti, Hakim Rezaoui i ‘jHammza’ i membres de Jiser.

_
Dilluns 13.03 – Centre Cívic Ateneu Fort Pienc

19h Taula rodona. Amb Elise Girardot (Föhn, Bordeaux), Veronica Valentini (Hangar) i Xavier de Luca (Jiser).