[odela] visions d’artistes contemporanis

24.04.11 - 14.05.11

L’exposició [odela] visions d’artistes contemporanis presentarà una selecció de treballs de sis artistes tunisians i sis artistes residents a Espanya, entorn a un concepte com ho és el més enllà.

Aquest concepte pot ser interpretat des d’una perspectiva mística i trascendental, així com des d’un punt de vista físic i geogràfic. Es refereix als espais, llocs, distàncies… però també al que roman invisible, impalpable a la nostra visió.

Si ens referim a Tunísia, després de l’alliberament del 14 de gener de 2011, que ha obert el camí per a la resta de moviments socials als països del món àrab, el cert és que aquesta paraula s’ha carregat amb molts nous significats, trascendint els límits polítics, socials, culturals i artístics. S’ha construit una nova realitat, que es troba actualment en ple procés de debat i definició.

Quan vam concebre aquesta exposició el setembre de 2010, l’elecció d’aquest tema havia de servir-nos com a punt de partida i de trobada, que podria ser utilitzat pels artistes de tots dos països, per desenvolupar el seu treball entorn aquest concepte.

L’esperança d’un futur més prometedor comença a prendre forma ara, amb totes les iniciatives que s’han posat en marxa, que busquen crear noves estructures per a un nou escenari de les arts visuals a Tunísia.

Quin és el significat avui de el concepte de més enllà?

Com veuen els artistes aquest [odela]?

Artistes participants:

Dali Belkadhi / Olga Remón / Omar Bey / Ismaël / Paco Serón / Nadia Jelassi / Claudio Zulian / Wassim Ghozlani / Miquel Wert / Emilie Hallard / Mohamed Ben Soltane / Xavier de Luca