Percepcions de la Ciutat

13.05.06 - 23.05.06

Percepcions de la Ciutat és una iniciativa que s’emmarca en el context d’una sèrie de trobades que iniciàrem a Tunis, durant el mes de setembre de 2005, per fomentar la mobilitat, el diàleg i l’intercanvi entre joves artistes de diferents països de la Mediterrània.

Després de l’acollida i la valoració positiva d’aquesta exposició, vam decidir organitzar, de manera conjunta entre Jiser i l’IEMed, un projecte més integral i més complex que comprèn, no només la presentació d’allò creat, sinó també la realització conjunta de tot el procés. Així, del 13 al 23 de maig de 2006, 6 artistes espanyols i 7 tunisians, han viatjat a Barcelona per treballar al voltant d’un tema comú com és la ciutat, aquesta ciutat.

Ens interessava conèixer quines són les seves percepcions, com miren allò urbà, com interpreten la realitat, tant si és pròpia o aliena, … i, sobretot, com recreen allò observat en la seva obra d’art, que d’aquesta manera es converteix en la seva pròpia percepció de la ciutat.

La creació descontextualitzada, però, s’insereix en un espai com és la ciutat, permet als artistes establir un diàleg, un intercanvi que enriqueix personalment i professionalment. La mobilitat dels artistes, i de les seves obres d’art, la creació conjunta, ha permès transformar la idea original que aquests tenien en un producte nou, en el qual l’artista ha canviat i s’ha empapat de molts estímuls, ha conegut altres mirades urbanes, ha dialogat en diferents llengües, ha transmès, així, la seva visió de l’altre i de si mateix… i, per tant, ha donat lloc a alguna cosa nova que sens dubte té molt de vell.

L’exposició d’aquestes obres ha estat itinerant, i s’ha pogut visitar, a més del Centre Cívic Fort Pienc, a la Galeria Mónica Kurtz de Zaragoza i a la Sala El Teatro de Tunis.