MURAL/LOCAL 2020 · Teo Vázquez

19.09.20 - 20.09.20

Després de diversos mesos de resistència a la pandèmia, Jiser obre les portes al públic entre el 19 i el 20 de setembre. Aquesta és la quarta edició consecutiva del projecte MURAL/LOCAL, on el mur de gairebé vint metres de llarg al pati de la Cooperativa Bac de Roda, es transforma en un espai d’intervenció temporal per a un artista i una celebració simultània als Tallers Oberts i la Festa Major del Poblenou.

Aquesta vegada tenim el plaer de compartir el treball fotogràfic de Teo Vázquez, conegut a Barcelona pels seuspastings‘ de personatges de barri i del carrer, sobretot al Raval. En Teo ha entrevistat gairebé trenta persones residents al Poblenou, que han tingut diverses experiències migratòries i que han guardat vivències al barri, tot i els processos accelerats de gentrificació a la zona.

A través dels retrats i relats personals, Teo assenyala un aspecte comú sobre el mur, una història interpretada pels habitants de l’indret. L’escenari on romandran un any és el pati de l’interior de la Cooperativa d’Habitatges Bac de Roda, un edifici de construcció comunitària a la Diagonal de Barcelona. Una oportunitat per trobar-nos amb l’art urbà en un espai poc conegut i a l’aire lliure com és el pati interior d’aquesta construcció cooperativa de 1959.

Aquesta acció compta amb la col·laboració de totes les entitats i associacions que han format part de la selecció dels retrats: Cooperativa d’Habitatges Bac de Roda, Casal Bac de Roda, Apropem-nos, Escola de Vida, Associació Els Fumats i La Escocesa. Agraïm pel seu temps a Landry, Victor, Lupe, Thilleli, Lola, Josep, Pepita, Yanexi, Mario, Sandro, Dara, Sandra, Cliona, Ali, Angelita, Manolo i Oumar.

Confirma la teva assistència aquí.

_

MURAL / LOCAL és una acció impulsada per Jiser, associació amb seu a la Cooperativa des de 2016, que desenvolupa projectes artístics amb impacte social a la regió mediterrània. Aquest projecte compta amb la participació especial de l’associació Azimut, de Sevilla i la Càtedra UNESCO del Diàleg intercultural a la Mediterrània, i el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Xarxa Espanyola de la Fundació Anna Lindh, IEMed i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

PROGRAMA

FORMULARI INSCRIPCIONS ACTIVITATS

Dissabte 19.09 –
Horari d’obertura (accés per Diagonal 105, baixant les escales): 11 a 19h

11h30. Taller familiar de retallables, amb els adhesius del personatge del barri fotografiat per en Teo Vázquez pel mural de pati interior de la Cooperativa d’Habitatges Bac de Roda.
15h. Taula #11 amb Teo Vázquez, amb altres veïnes i veïns del Poblenou i Azimut (Sevilla/Marsella), associació convidada especialment pel MURAL/LOCAL.
18h. Projecció d’una selecció de webseries realitzada per Azimut, que utilitzen l’humor i la sàtira per abordar temes polítics i socials. Serà l’oportunitat d’obrir finestres per aprofondir en la intimitat de la societat al Marroc, Líban, Tunísia i Palestina.

Diumenge 20.09 –
Horari d’obertura (accés per Diagonal 105, baixant les escales): 11 a 15h

12h. Visita comentada a l’espai de Jiser i al mural de Teo Vázquez