Beyond (Més enllà)

01.03.22 - 07.03.22

La frontera que separa Marroc i Algèria, països veïns amb genealogies comunes, és infranquejable. Beyond (Més enllà) és un projecte fotogràfic que intenta fer de pont entre aquests dos països, salvant aquesta terrible frontera que va separar famílies, cultures i històries conjuntes, resultat d’una multitud de conflictes polítics d’anada i tornada. Això ha fet que els dos països visquin d’esquenes i desconeguin totalment la realitat de l’altre.

Amb el suport al projecte de Pro Helvetia, contribuïm en aquesta primera fase a la trobada del KOZ Collective (Marroc) i el Collective220 (Algèria) en residència a Barcelona, entre l’1 i el 7 de març de 2022, per desenvolupar la primera etapa del projecte Beyond. Aquesta residència adoptarà la forma d’un laboratori fotogràfic en què compartiran les seves mirades i punts de vista, i on es formaran parelles de treball. Posteriorment, cada parella treballarà sobre el mateix tema, però amb l’objectiu de conèixer l’altre i recobrar aquests punts en comú que els uneixen per realitzar un mapa fotogràfic dels dos països.

El projecte serà coordinat i acompanyat per la comissària suïssa Danaé Panchaud, directora del Centre de la photographie de Genève, on es preveu que culmini en una exposició conjunta dels dos col·lectius. Els fotògrafs que participen d’aquesta residència són: Sofian Chemcham, Imane Djamil, M’hammed Kilito, Seif Kousmate, Cléa Rekhou i Abdo Shanan.

Durant l’estada a Barcelona, Jiser organitzarà trobades amb institucions i professionals de la fotografia per poder dur a terme junts projectes col·laboratius, però també farem una trobada oberta al públic en forma de Taula.

Programa:

– Divendres 4 de març de 2022, 19h.
Taula (programa de ràdio en fals directe) al Centre Cívic Can Felipa (Poblenou, Barcelona)