Barzakh بَرْزَخ · Entre mons

02.06.21 - 17.10.21

Estem molt contents d’informar-vos que s’acaba de fer pública la resolució de la Convocatòria NUR 2021 de Casa Árabe i el Festival PHotoESPAÑA. El projecte seleccionat ha estat ‘Barzakh بَرْزَخ. Entre mons’, de Xavier de Luca i Houari Bouchenak.

‘Barzakh بَرْزَخ. Entre mons’ presenta l’obra de vuit artistes procedents de Marroc, Algèria, Tunísia i Espanya: Zied Ben Romdhame, Sonia Merabet, M’hammed Kilito, Souad Mani, Hakim Rezaoui, Yasmine Hatimi, Toni Serra*) abu ali i Abdo Shanan.

La proposta també agrupa el treball de cinc col·lectius i associacions independents que operen actualment a Marroc, Algèria, Tunísia i Espanya: KOZ Collective, Collective220, rhizome, Maison de l’Image i nosaltres, Jiser.

El projecte s’articula com a metàfora de dues realitats que conviuen actualment en el món àrab: un jovent vibrant, enèrgic i rebel; i un món interior vinculat a la memòria, els trànsits a altres territoris i els àmbits per explorar.

‘Barzakh بَرْزَخ. Entre mons’ també reflexiona sobre els diferents usos i formats de la imatge incloent obres en paper, diapositiva, imatge en moviment i altres suports. Amb aquesta diversitat, la proposta anima a la reflexió sobre les diferents formes de narració que pot comportar la fotografia.

Des de Jiser volem donar les gràcies al jurat i a tots els artistes i altres entitats que han participat en aquest projecte. Estem molt emocionants per aquesta oportunitat i tenim moltes ganes de començar a treballar.

L’exposició i el programa públic del projecte tindran lloc a la Casa Árabe (Madrid) al juny, en el marc del Festival PHotoESPAÑA 2021.