Art Photo BCN 2019

03 - 05.05.19

Per a aquesta edició de la Art Photo BCN, hem volgut convidar al Collective220, grup de fotògrafs algerians amb una forta identitat creativa i en sintonia amb el seu temps. Algèria i el seu context social és la font de la seva inspiració visual, i ha aconseguint progressivament establir-se com un actor clau en la comunitat fotogràfica exhibint un espectre ampli de tècniques en un format molt variat d’esdeveniments.

Programa:
Obertura al públic: Divendres 3 a diumenge 5, 11h – 19h
Taula rodona: Diumenge 5, 16h – 16h45
‘Fotografia actual a Algèria’, en presència de Walid Aidoud (Box24), Youcef Krache i Fethi Sahraoui (Collective220) i la moderació de Xavier de Luca (Jiser).

Els tres membres participants del col·lectiu són: Youcef Krache, Fethi Sahraoui i Abdo Shanan.

Youcef Krache va néixer el 1987 a Constantine, Algèria, encara que viu i treballa a Alger. Fotògraf autodidacta, va obtenir el títol de l’Escola Nacional Superior de Turisme. Les seves fotografies solen mostrar espais, paisatges i personatges urbans. Ha exposat el seu treball a Algèria, Tunísia, a la Biennal de Dakar OFF, en els Rencontres Internationales de Bamako, a París, Berlín i al Sàhara Occidental. També ha treballat com a director de fotografia en pel·lícules per als directors algerians Djamil Beloucif i Abdelghani Raoui.

Fethi Sahraoui va néixer el 1993 a la ciutat de Hassi R’Mel, situada al sud d’Algèria, i va ser criat per la seva àvia. Fethi és un fotògraf social i documental autodidacta, així com a estudiant d’anglès. Actualment està realitzant una Màster en ‘Civilització americana’ a la universitat de la seva ciutat, Mascara. La seva passió per la fotografia va provenir del seu interès per les arts visuals, especialment el cinema. A l’edat de 18 anys, va comprar la seva primera càmera i va començar a passejar i a fer-se preguntes; avui la seva recerca és documentar Algèria.

Abdo Shanan va néixer el 1982 a Oran, Algèria, de pare sudanès i mare algeriana. Abdo va estudiar Enginyeria de Telecomunicacions a la Universitat de Sirte, Líbia fins a 2006. En 2012, va realitzar unes pràctiques en Magnum Photos Paris, el que li va donar l’oportunitat de reflexionar sobre la seva visió fotogràfica i crear la seva primera història per a la revista ‘Rukh’. Les seves fotografies han estat publicades per diverses revistes impreses i en línia, així com per periòdics. El 2015 va rebre una nominació per al Magnum Foundation Emergency Fund i el 2016 la seva sèrie ‘Diary: Exile’ va ser seleccionada per Addis Fotofest, així com va ser seleccionada per al Premi CAP 2017.

Descarrega les biografies aquí: Collective220