Joan Pallé

Viu i treballa a Barcelona. Va obtenir una llicenciatura en Belles Arts (2017) de la Universitat de Barcelona. El seu treball es relaciona amb la teoria crítica, usant irònicament l'imaginari visual hegemònic i introduint referències de la contracultura. En 2017 es va convertir en artista en residència a Fabra i Coats (Barcelona) a través del Programa de residències de Sant Andreu Contemporani. Ha estat guardonat amb el premi <35 art del Banc Sabadell i la Galeria Trama. Ha rebut una beca Erasmus per a estudiar en la Universitat de Middlesex a Londres (2017).

En els últims anys ha rebut una beca de producció del Centre d'Art la Panera (2017), el premi de Rocaumbert Fàbrica de Creació (2019), una beca de residència i producció de Homessesions en col·laboració amb Art 3 (2018) i la beca de recerca de la Sala d'Art Jove (Generalitat de Catalunya) i MACBA (2018). També ha estat guardonat amb el Premi Biennal Larva al millor artista jove de Lleida (2017). El seu treball ha estat seleccionat per a la JCE Young European Biennale (2017).

Les seves exposicions col·lectives inclouen la Biennale Jeune Creation Européene, Le Beffroi, Ville de Montrouge, París (2017) i la Biennale Jeune Creation Européene en kunst bygningen i vrå, Danmark (2018), entre altres. Ha desenvolupat una sèrie de projectes col·lectius i comissariats com Una quantitat considerable de treball, fascicle un, El quiosc okupat a Barcelona (2017) i a la Sala Usurpada a Barcelona com la Festa del fracàs i La gran clausura, punk i els seus rastres en el punk contemporani (2017).