Trobades per connectar sabers i pràctiques des d’una perspectiva antirracista, decolonial i intercultural

07.11.22 - 01.12.22

Espais de trobada itinerants que en diferents espais de la ciutat de Barcelona proposen teixir processos d’escolta i diàleg per a abordar de manera crítica la història colonial i el relat hegemònic de les migracions.

Aquest intercanvi planteja visibilitzar la dimensió estructural del racisme i els mecanismes d’opressió que afavoreixen la seva institucionalització a través de normatives, pràctiques o accions quotidianes. Pretén identificar com operen els dispositius de poder que naturalitzen imaginaris, llenguatges discriminatoris i legitimen els silencis que ha produït històricament la ciència o el coneixement per a construir la realitat migratòria en i des dels contextos de recepció.

Connectem sabers i pràctiques que, des de l’activisme, l’art o la recerca, enfronten aquestes violències simbòliques i institucionals i teixeixen resistències. Espais de lluita, individual i col·lectiva, que descolonitzen les formes dominants de pensar la realitat, reconeixen la diversitat d’històries i dibuixen alternatives contra-hegemòniques per a reivindicar la dignitat, la humanització de totes les vides humanes i el dret a tenir drets.

Veus plurals que comparteixen experiències i relats de lluita per a reconèixer els múltiples camins traçats i els territoris comuns a transitar, si volem imaginar altres futurs possibles des d’una perspectiva antiracista, decolonial i intercultural.

#1 Mirades crítiques, territoris col·lectius i subjectivitats polítiques
7 de novembre 18:00h
Sindicat de la Imatge UPIFC / Jiser Reflexions Mediterrànies (Espronceda 131)
Participaran Cheima El Jebary Amisnaou, Ida Barbati – Valentina Gaia Lops i jHammza.

#2 Discursos i pràctiques per a descolonitzar el saber
16 de novembre 18:00h
Casal de Joves Can Ricart del Poblenou (Emilia Coranty 5-7)
Participaran Manuela Fernandez – Norma Falconi de Sindillar, Maria Ignacia Ibarra, Vicente Isla – Salvattore Cattogno – Sergio R Rey de Els fumats.

#3 Creació col·lectiva, múltiples imaginaris i narratives contra-hegemòniques
23 de novembre 19:00h
Sindicat de la Imatge UPIFC / Jiser Reflexions Mediterrànies (Espronceda 131)
Participaran Boris Mercado – Ale Rocabado  de Mitmaq Ediciones, Séverine Sajous de Collective Jungleye i Danilo Marinho.

#4 Resistències, activisme antiracista i espais de lluita
1 de desembre 18:00h
Aula 1 – Campus Mundet, Universitat de Barcelona (Passeig de la Vall d’Hebron 171)
Participaran Siham Lech-hab El Ghoury, Habtam Broenn, Anny Pavlidou – Wafae Aalien de Afrojam BCN.

En totes les activitats hi haurà una taula de recollida de signatures per a la #ILPRegularizacionYA!

És una activitat organitzada pel col·lectiu Sabers migrants, la Universitat de Barcelona i Jiser Reflexions Mediterrànies.
Compta amb el suport del Programa Barcelona Intercultural de l’Ajuntament de Barcelona.