Taula #19. Virginia Bersabé, Azimut i Sabers Migrants

17.09.22

El 17 de setembre vam organitzar la Taula #19 coincidint amb la celebració de les jornades ‘Relats del viatge: veus, records i històries plurals’, organitzades pel col·lectiu Sabers migrants.

Conversem amb Eugenia Piola, Diana Villegas i Habtam Broenn, del col·lectiu Sabers migrants, sobre el viatge migratori, la vivència del trànsit i la quotidianitat compartida. Després, la Virginia Bersabé i en Walid Aïdoud ens presenten la sisena edició del MURAL/LOCAL, que aquest any proposa una creació que transita sobre la memòria, la identitat i els sabers que posseeixen les dones al Sàhara. La Soukaïna Sentissi i la Nora Daoud, de l’associació Azimut, ens parlen dels seus fragments sonors, que dibuixaven una cartografia que itinerava pels records, les paraules o el llenguatge i proposaven l’experiència col·lectiva de l’escolta.

També hi participen Imed Soltani, Souad Ben Sassi i Laila Akik, de l’associació la Terre pour Tous, presentant-nos la seva història col·lectiva i de lluita contra el silenci que existeix a les fronteres davant la desaparició de joves tunisencs al mar. I, finalment, en Maher Hasnaoui ens presenta el seu documental “Touristes hors saison…” i ens parla sobre la realitat migratòria a Tunísia.

Els moderadors d’aquesta Taula van ser la Nora Daoud i en Xavier de Luca. Les cançons que apareixen a la Taula #19 han estat seleccionades pels convidats.

_
Taula / طاولة [‘taw la] Paraula utilitzada en català i en àrab per denominar l’element consistent en una peça llisa i plana sostinguda horitzontalment per peus o petges, que serveix per a menjar, escriure, treballar, jugar, etc.