Taula #18. Sonia Merabet i Houari Bouchenak

28.07.22

El 28 de juliol vam organitzar la Taula #18 al Sindicat de la Imatge UPIFC / Jiser Reflexions Mediterrànies com a cloenda de la residència que va estar realitzant la Sonia Merabet a Barcelona.

Durant el mes de juliol, vam tenir en residència a Barcelona a la fotògrafa Sonia Merabet junt amb el comissari Houari Bouchenak, per iniciar el projecte “Memòria i oblit”. A la Taula #18, tots dos ens expliquen com van enfocar la reflexió que centra aquesta residència: reposicionar la imatge i qüestionar el seu lloc en la memòria personal i en el sentir col·lectiu.

Qüestionar el lloc de la imatge a la nostra memòria personal i col·lectiva, o com els altres sentits l’alimenten, són les principals línies de reflexió d’aquesta residència. La fotografia no és només una manera d’encapsular records, sinó una manera de generar memòria. És en aquest sentit, sobre com sobreviu el passat en la imatge i com sobreviu en nosaltres mateixos, que van treballar conjuntament fotògrafa i comissari.

_
Taula / طاولة [‘taw la] Paraula utilitzada en català i en àrab per denominar l’element consistent en una peça llisa i plana sostinguda horitzontalment per peus o petges, que serveix per a menjar, escriure, treballar, jugar, etc.