Taula #16. KOZ Collective i Collective220

04.03.22

El 4 de març a Can Felipa vam organitzar la Taula #16 per presentar el projecte Beyond i conversar amb els seus protagonistes, KOZ Collective i Collective220, aprofitant que eren en residència a Barcelona durant una setmana.

El Soufian Chemcham, l’Abdo Shanan i el Houari Bouchenak de Collective220 i la Imane Djamil i el M’hammed Kilito de KOZ Collective van compartir amb nosaltres les dificultats i les inquietuds al voltant del seu projecte que pretén crear un mapa fotogràfic de la regió.

La frontera que separa els seus dos països és una barrera imposada que va separar famílies i veïns, va desunir cultures i història comunes. Fer aquest viatge conjunt cap al passat, en cerca de records i familiars llunyans, per traslladar en el present els vincles vigents requereix d’una feina prèvia, extensa i profunda, que han començat a Barcelona. Els fotògrafs treballaran per parelles i han intercanviat durant aquests dies de residència punts de vista i experiències personals per poder, a partir d’ara, treballar sobre el terreny.

Per a la realització de la Taula ens va acompanyar la Nora Daoud, d’Azimut, que ens va ajudar a conduir l’espai i preparar una dinàmica amb els assistents. Els oients van poder participar així de la visió fotogràfica d’aquests dos col·lectius a més de formular preguntes i compartir impressions amb ells.