Accions en solidaritat amb Palestina

07.10.23 - 2024

Des de Jiser, Sabers migrants, Azimut, Box24, Collective220, Mitmaq Edicions i Natura poètica manifestem la nostra solidaritat incondicional amb el poble palestí. Reafirmem el nostre més ferm rebuig i condemna a la violència i el genocidi que l’estat d’Israel està exercint de manera indiscriminada contra la població civil.

Aquest projecte colonial ha legitimat, al llarg d’aquests 75 anys d’invasió i opressió, una vulneració reiterada i sistemàtica dels drets i la dignitat de la població palestina. Hem estat testimonis des dels nostres continents del profund dolor i sofriment que aquesta ocupació ha produït i com s’ha realitzat amb la complicitat de la comunitat internacional.

Una estructura de poder que s’estén fins al present i opera negant la possibilitat de construir un futur. Una narrativa que silencia el dret que té el poble palestí a crear el seu propi relat, a escriure la seva pròpia història, a tenir una nació, una terra i un poble.

Ens sumem a altres entitats i organitzacions que, des de diferents llocs, alcen la seva veu per a demanar el cessament immediat dels atacs, la condemna dels crims de guerra perpetrats contra la població i l’accés a l’ajuda humanitària en la franja de Gaza.

Considerem fonamental unir els nostres esforços per a amplificar aquesta crida a la mobilització, a trencar el silenci, a reivindicar la humanitat de totes les vides humanes i el respecte dels drets de la població palestina. El dret a no ser oblidats, el dret a existir.

Accions:

– 30.05.24: Presentació del fanzine Tarweedeh a la Càtedra UNESCO del Diàleg Intercultural a la Mediterrània. Universitat Rovira i Virgili, Tarragona.

– 22.04.24: Jornada ‘Solidaritat amb Palestina’ al Campus Mundet de la UB.

– 15.01.24: Publicació i presentació del fanzine Tarweedeh al Pati Llimona.

– 10.11.23: ‘Alto al foc’, dins la jornada participem fent una presentació del projecte de fanzine Tarweedeh a La Escocesa.