Sabers migrants. Relats del viatge: veus, records i històries plurals

16.09.22 - 17.09.22

Presentem les jornades Relats del viatge: veus, records i històries plurals, que tindran lloc els dies 16 i 17 de setembre a la seu de Jiser. Serà un lloc de trobada i creació per enfrontar de manera crítica el discurs hegemònic que problematitza la mobilitat humana i nega drets.

El programa transita per una cartografía sonora que, a partir de diferents pràctiques: activistes, artístiques i interculturals, recrea imaginaris, transcendeix territoris i apel·la a trencar el silenci. Comparteix sons de carrer, records que evoquen la nostàlgia o cançons que transporten a un temps anterior. Proposa conversar per a reconèixer i connectar aquesta multiplicitat d’històries. Històries plurals, de diversos orígens i llengües, que reflecteixen no sols la resistència des de l’experiència quotidiana, sinó també les re-existències polítiques, artístiques o culturals de les persones o col·lectius enfront de situacions d’opressió.

Un flux obert de sabers en constant moviment i migració que interpel·la per a transcendir la indiferència, per a humanitzar totes les vides humanes, per a reivindicar la dignitat i el dret a tenir drets.

El programa d’activitats es pot descarregar en la web del projecte https://sabersmigrants.net/

Les jornades estan organitzades pel Col·lectiu Sabers migrants, la Universitat de Barcelona, Jiser Reflexions Mediterrànies, Azimut, Collective220 i Box24. Comptarà con la col·laboració de L’associació tunisiana la Terre pour Tous, Sindillar, el Sindicat de la Imatge i Akakir studio. Igualment, té el suport del Programa Barcelona Intercultural de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Programa 16.09.22

-16h: Històries de lluita contra el silenci i les fronteres. Trobada amb Imed Soltani, Souad Ben Sassi i Laila Akik (associació La Terre pour tous) i Corina Tulbure (Institut de les desigualtats).

Programa 17.09.22

-11h: Inauguració MURAL/LOCAL. Virginia Bersabé i Xavier de Luca (Jiser).
-12.30h: Fragments sonors del viatge #2. Nora Daoud i Soukaïna Sentissi (Azimut).
-13.30h: Càtering a càrrec de Sabers i Sabors de Sindihogar.
-16.30h: Taula #19. Houari Bouchenak (Jiser); Eugenia Piola i Araceli Muñoz (Universitat de Barcelona); Virginia Bersabé; Nora Daoud i Soukaïna Sentissi (Azimut); La Terre pour Tous i els veïns del Poblenou.
-18h30: Imatges, relats i històries en trànsit. Paula Durán, Violeta Quiroga y Claudia R. Magaña (Universitat de Barcelona). Activitat realitzada a la seu del Sindicat de la Imatge, Espronceda 131.

En totes les activitats hi haurà una taula de recollida de signatures per a la #ILPRegularizacionYA!
https://regularizacionya.com/