Sabers migrants. Teixint aliances per construir resistències

17.09.21 - 19.09.21

El projecte Sabers migrants s’inicia l’any 2017 per l’equip Sabers compartits de la Universitat de Barcelona i des de desembre de l’any 2020 compta també amb la participació de Jiser i Azimut. Es conforma així, un col·lectiu format per activistes, artistes i investigadores que planteja crear espais de reflexió crítica per visibilitzar i combatre els mecanismes que legitimen l’exercici de les violències simbòliques i institucionals i naturalitzen la discriminació i el racisme que travessa a les persones migrants o racialitzades.

De la mateixa manera, aquest espai pretén ser un punt de trobada, escolta i aliança que permeti elaborar narratives de resistència que reconeguin les múltiples formes de ser i saber que coexisteixen en la realitat social i que reivindiquin el dret a tenir drets de les persones que migren.

Un procés de reflexió que plantegem compartir en diversos espais, com aquesta Trobada: “Teixint aliances per construir resistències”, que realitzarem amb els veïns i les veïnes, entitats i organitzacions de barri del Poblenou.

 Programa 18.09.21

11h: Inauguració MURAL/LOCAL. Sara Martínez (aka Sara Mono), Fares Yessad (aka Serdas) i Xavier de Luca (Jiser)

12h: Fragments sonors: Experiència sonora des de qualsevol lloc. Nora Daoud i Soukaïna Sentissi (Azimut)

13h: Cartografies emocionals: Mapatges de resistència a través de l’escolta. Paula Durán i Violeta Quiroga (Universitat de Barcelona)

17h: Taula #15. Sara Martínez (aka Sara Mono), Fares Yessad (aka Serdas) veïns de Poblenou

18h: Taller de corporalitats: Dansar la igualtat i celebrar la diversitat. Eveline Chagas, Eugenia Piola, Araceli Muñoz i Lorena Valencia. (Universitat de Barcelona)
Participants: 10 persones
Lloc: Casal de Barri Bac de Roda/Poblenou

19-20h30h: Tarda de relats migrants.  Maria Ríos i Diego Salazar (Connectats Cooperativa)
Lloc: Pou del Món, Parc del Centre del Poblenou

(*) Servei d’àpats a càrrec de Sabers i Sabors de Sindillar (https://sindillar.org/project/saberes-y-sabores/)

__
Programa 19.09.21

12h. Vermut i visita comentada a MURAL/LOCAL

13h. Visita comentada a l’exposició final del Taller de fotografia 2021: Visible/invisible: entre la petjada i la memòria. Houari Bouchenak, Miguel Angel Fernández Pérez, Giulia Panieri Ruiz, Saber Lech-hab El Ghoury i Patricia Goecke.