Residències de Creació BCN>TNS>ALG. Barcelona

19.09.16 - 19.11.16

Jiser presenta l’exposició /Resistències/مقاومة/ que recull els treballs que Violeta Ospina, Lyes Karbouai ‘LMNT’ i Nourhene Ghazel, que han desenvolupat en el context del programa de residències de creació impulsat per l’associació. Es tracta, doncs, del resultat de tres processos d’investigació personal però nascuts en un context d’intercanvi i col·laboració mútua.

Tots tres obren la mirada a la ciutat des de perspectives diverses i complementàries: les ‘Postals sonores’ de Violeta amb relats d’amics i coneguts que han llogat casa seva o una habitació a turistes a Barcelona; els cal·ligraffitis de ‘LMNT’ com a llenguatge que beu de la tradició per posar-se al servei de la llibertat, o l’obra de Nourhene que intenta lluitar contra l’angoixa de la mort a través de l’ús del seu cos com a conillet d’índiesa través d’un scanner.

Aquesta és la cinquena edició del projecte Residències de Creació de JISER Reflexions Mediterrànies, que després de quatre anys oferint un programa de creació a joves artistes de Tunis i Barcelona, enguany ha incorporat també la participació d’un artista d’Alger. Un pas endavant que reafirma la voluntat de recolzar la creació jove que té lloc en els contextos artístics i culturals d’aquestes urbs.