Mirades creuades · Collective 220

13.09.21 - 26.09.21

El passat mes de setembre Jiser va col·laborar en la cinquena edició del festival transfronterer Fotolimo, que va tenir lloc entre Portbou, Colera i Cerbère. Dins el festival es realitzen exposicions, conferències, tallers i projeccions relacionades amb la fotografia per treballar el concepte de frontera com a vincle entre territoris i no com una desunió.

Jiser va comissariar l’exposició del Collective220: “Mirades creuades”. En aquesta nova exposició del col·lectiu hem presentat els nous membres del grup: Bilel Madi, Cléa Rekhou, Celia Bougdal, Lynn S.K. i Soufian Chemcham. Les noves incorporacions del Collective220, amb els seus estils i tècniques particulars, comparteixen la mateixa voluntat d’explicar Algèria des d’altres perspectives i el desig de fotografiar les seves realitats i narrar les seves històries de forma personal i subjectiva.

L’exposició del Collective220 es va emmarcar dins el projecte Constel·lacions Mirades Intermediterrànies, un programa de residències artístiques, difusió cultural i cooperació territorial euroregional organitzat per Fotolimo i amb la col·laboració d’Es Far Cultural, Lumière d’Encre, Jiser i el suport de l’Euroregió Pirineus Mediterrània. L’objectiu d’aquestes residències és l’intercanvi i projecció d’artistes emergents catalans, occitans i balears que a través de la creació fotogràfica i audiovisual parlin sobre la migració i la frontera dins el context mediterrani.

Amb l’exposició “Mirades creuades” es pretenia, a més, establir un pont intermediterrani. La inauguració de la mostra es va acompanyar d’una taula rodona amb la participació de Houari Bouchenak i Cléa Rekhou, membres del col·lectiu, i moderada per Xavier de Luca, director de Jiser Reflexions Mediterrànies.

L’exposició es va poder veure durant la segona quinzena de setembre a un antic hostal familiar situat a la Rambla de Catalunya de Portbou.