Focus Mediterrània

28.09.17 - 01.10.17

Comissariat per Xavier de Luca, aquest programa enllaça de forma natural amb el que va tenir lloc en l’edició 2016 de Swab: Focus Magreb, on es van presentar 8 projectes artístics provinents d’aquesta regió. La bona acollida que va tenir aquest programa per part del públic, els participants i tots els col·laboradors, ha fet possible que aquest 2017 es presenti Focus Mediterrània, una recerca aprofundida sobre el nord d’Àfrica i l’Orient Mitjà, ampliant el seu focus i incloent altres propostes d’alt interès per entendre la Mediterrània d’avui.

Geogràficament, la Mediterrània és un espai de connexió natural entre diverses realitats configurades per diversos factors que les modelen i fan úniques entre sí. És precisament aquesta riquesa la que es busca posar en manifest amb aquesta proposta, que servirà per donar visibilitat a les iniciatives artístiques i culturals que estan tenint lloc en diferents ciutats d’aquesta regió.

Aquesta proposta busca enllaçar amb la voluntat que ha mostrat la fira Swab per aprofundir en nous contextos i noves disciplines artístiques, enriquint així els seus continguts i aconseguint arribar a nous públics.

Participants:
Collective220 (Algèria)
Centre des Arts Vivants de Radès (Tunísia)
Waraq Art Foundation (Líbia)
Artellewa (Egipte)
AllArtNow (Síria)
Mansion (Liban)
Kibrit (Marroc, Algèria, Tunísia et Palestina)
Platform Harakat (Barcelona)
Jiser Reflexions Mediterrànies (Barcelona/Tunis)

Emissió Ràdio al programa Mediterráneo, Radio3