Convocatòria Residències Jiser 2022-2023

Data límit: 02.04.22

Jiser presenta una nova edició de les residències de creació que es duran a terme al llarg del període 2022-2023. La data límit per presentar candidatures és el 2 d’abril de 2022 a mitjanit.

Aquesta convocatòria seleccionarà nou joves artistes visuals residents a Espanya, Tunísia i Algèria, ​​per realitzar una estada conjunta de recerca i d’experimentació plàstica de dos mesos a les ciutats de Sousse (maig – juny 2022), Alger (setembre – octubre 2022) i Barcelona (gener – febrer 2023) on podran desenvolupar els seus projectes artístics personals en un ambient de treball en equip.

A més, al llarg d’aquesta edició organitzarem unes estades de curta durada, que funcionaran com a antenes del programa principal. Es tracta de la nostra intenció d’ampliar la xarxa recolzant projectes i contextos artístics d’interès en els territoris on es realitza la residència: la ciutat de Tunis, el projecte Artifariti (Campaments sahrauís al sud algerià) i una estada a la seu de Casa Árabe a Còrdova.

Aquestes residències constitueixen una eina que es posa al servei dels artistes i les seves produccions. Des d’aquesta perspectiva, Jiser reafirma la voluntat de donar suport a la creació jove que té lloc en els contextos artístics i culturals de les tres ciutats participants.

En aquesta edició, comptem amb la col·laboració de la Galerie el Birou a Sousse, el Box24 i l’AARC a Algèria i d’Hangar a Barcelona, i el suport de l’Institut Ramon Llull, el Ministeri de Cultura Algerià, l’OSIC de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.