Art Photo BCN 2022

09.09.22 - 11.09.22

Aquest any repetim participació a la fira Art Photo BCN, que tot just celebra la seva novena edició. Per a aquesta edició, Jiser ha convidat a Sonia Merabet, artista que durant el mes de juliol va fer una residència amb nosaltres, treballant junt amb el comissari Houari Bouchenak en el projecte “Memòria i oblit”. Precisament, la Sonia presentarà una selecció de les fotografies sorgides arran d’aquest projecte.

A més de presentar algunes de les seves obres, la Sonia també impartirà el taller “Gènesi d’una concepció visual”. La complexitat del procés creatiu resideix en la trajectòria de la transformació d’una idea, una reflexió o un desig en una creació, tot mantenint un equilibri i una distància suficient entre la temporalitat de les diferents etapes i els diferents components del tema. Aquesta trobada amb la fotògrafa permetrà als participants comprendre aquest procés però, també, treure el millor d’ells mateixos, tot mantenint la suficient distància del desencadenament que pot tenir el creador d’imatges davant de qualsevol situació que ressoni amb la seva sensibilitat estètica i personal. A través d’aquest taller la Sonia Merabet repassarà els punts que han marcat la seva vida i que han alimentat el seu enfocament i la seva carrera fotogràfica. 

Sonia Merabet (Algèria, 1988)
Dissenyadora de moda i fotògrafa que viu i treballa a Algèria. Va estudiar disseny de moda a Londres i la fotografia sempre ha sigut una eina important en la seva investigació i en la presentació dels seus projectes. El 2010, després de realitzar les pràctiques de disseny de moda a Londres i Nova York i després de graduar-se, va retornar a Algèria. Des del 2015 és membre del Collective220. La seva obra ha sigut exposada en nombroses ocasions a Algèria i a l’estranger, especialment a Tunis, París, Londres, Barcelona i Nova York. Actualment, treballa en l’àmbit de l’estilisme, la fotografia i la realització cinematogràfica.

Aprofitant la participació de la Sonia a Art Photo BCN 2022, Jiser dedicarà un espai per a destacar una selecció de novetats editorials de diversos col·laboradors i fotògrafs que seguim de prop i als quals recolzem. Aquest espai s’inscriu en la nostra voluntat de defensar els plantejaments dels autors, alhora que permet una major visibilitat dels nostres col·laboradors a la regió mediterrània. 

Presentarem el llibre “Dry” de Abdo Shanan i “Triangles of views” de Fethi Sahraoui, tots dos publicats per La Chambre Claire (Alger/Algèria). També es presentarà el llibre “Prai$e the Lord” de Dani Pujalte, publicat per Witty Books (Torí/Itàlia), així com una selecció de llibres realitzats pel Sindicat de la Imatge i Jiser (Barcelona).

Programa:

– 09.09.22 – 11.09.22. Horaris per a públic general. Divendres i dissabte d’11h a 21h. Diumenge d’11h a 19h.

– 11.09.22, 17h. Taller “Gènesi d’una concepció visual”, a càrrec de Sonia Merabet. Cal inscripció prèvia. Preu: 37€.

– 11.09.22, 18h. Presentació de les novetats editorials, a càrrec de Houari Bouchenak i Xavier de Luca