Alessandro Quaranta · Essere meno

06.10.21

Essere meno és un projecte d’Alessandro Quaranta.

El projecte d’investigació ‘Essere meno’ tracta d’experimentar fins a quin punt el llenguatge videogràfic pot servir com a eina pedagògica i com a exercici d’escolta i atenció. La investigació també es porta a terme amb la creació de tallers dedicats a subjectes en edat escolar amb dèficits d’atenció i hiperactivitat de diferents nivells.

A l’octubre, Jiser Reflexions Mediterrànies i CRA’P de Mollet de Vallès acolliran alguns d’aquests tallers, amb treballs dedicats a l’autoidentificació amb objectes inanimats i a la memorització de les postures corporals que s’assumeixen a l’observar a través de la càmera.

Els resultats d’aquest projecte d’investigació es presentaran al gener de 2022 en una trobada oberta a el públic a Barcelona.

‘Essere meno’ és un projecte recolzat per l’Italian Council i la Direcció General de Creativitat Contemporània, Ministeri de Cultura italià.

__
Alessandro Quaranta és videoartista. Graduat a l’Accademia Albertina di Belle Arti de Torí. En la seva pràctica creativa, assumeix un enfocament d’escolta immersiva simbiòtica pel que fa al que li atrapa; persones, objectes o animals, que enregistra amb el vídeo. Als seus vídeos, també registra situacions i contextos sensibles, a partir dels marges i límits naturals i polítics, materials i immaterials. En particular, presta atenció a la relació entre els espais i les comunitats que els habiten o els travessen. Els seus treballs s’han presentat en solitari i de forma col·lectiva a diversos països d’Europa.