Marta Grimalt

Vídeo artista, directora de cinema, fotògrafa, vestuarista. La llengua de Marta Grimalt és la imatge. Aquesta li permet recrear tot un món oníric i laberíntic, on imbuir l’espectador, que trobarà una successió d’elements conjuntats i pensats per construir aquest tot: la música, el so, l’estilisme, el tipus de lent i de càmera que aportaran l’efecte desitjat.

L’experimentació és essencial, sense deixar de banda un missatge de fort vessant social amb tocs de surrealisme i humor. L’artista es troba especialment còmode amb la imatge analògica que aporta l’efecte orgànic que cerca en els seus treballs.

Formada a l’ECIB (2013), l’ESCAC (2014) i a l’Echo Park Film Center de Los Angeles (2016), ha estat guardonada al Short-In Fest 2017 amb el documental Streetlight Anxiety i al Barcelona Visual Sound 2016 amb la peça Zoapre. Les seves obres han estat seleccionades a diversos festivals de cinema experimental i videoart i s’han mostrat a galeries i centres d’art com el CCCB, CONARTE de Monterey i el San Telmo Museoa de San Sebastià. El seu primer llargmetratge Desierto en tu mente va ser estrenat el 2017, precedit per una exposició a la galeria Limited ink Studios a Los Angeles, on la cineasta mostrava el seu procés creatiu i avançava el resultat final del seu film.

'Violència, assot costumista', 2020.
"Pel·lícula curta experimental en Súper-8
Reflexió existencialista sobre la violència implícita dels costums i el seu efecte emocional inspirat en la fauna, flora i paisatge natural balear". Menorca, DELTA Art Residència.