Juan David Galindo

Diu d’ell mateix que és “un Juan”, un entre milers, però la realitat és que les investigacions que fa sobre la construcció de la subjectivitat el porten a materialitzar els resultats de manera singular.

L’arxiu, el vídeo o la performance són les seves eines per mostrar la construcció del “jo”. La seva forma de treballar consisteix a deixar que la seva ment explori, vagi saltant d’una idea a l’altra, creï connexions i enllaços, sense posar límits per, d’aquesta manera, acabar fusionant i superposant la quantitat d’informació infinita a què estem exposats. El resultat final intenta ser una proposta, una forma d’expressió artística sorgida de la saturació caòtica d’informació. El Juan es va formar a La Massana en Belles Arts i Disseny i en el MACBA dins del Programa d’Estudis Independents. Actualment, és artista resident a Hangar i ha sigut també resident durant tres anys a La Escocesa. Ha exposat en diferents galeries de Barcelona, Madrid, Amsterdam, Dublín, Belgrad, Milà i en centres d’art com Fabra i Coats.

'Projecte #menorca, 15 d'agost de 2020' és "un arxiu que està conformat per les 1368 fotos que van ser pujades a ‘Instagram’ el dia 15 d'agost de 2020 amb la ‘etiqueta’ Menorca. Una vista panoràmica de com una multitud es representa a si mateixa i a l'illa de Menorca en aquesta xarxa social. Aquest projecte explora els mitjans històrics de reproducció de la imatge imperant en l'actualitat i la forma en què les persones es relacionen amb ell. Revelació del nou estatus de prosumidor: aquell usuari que produeix i consumeix al mateix temps". Menorca, DELTA Art Residència.