Residència Passarel·la · Teo Vázquez

03.08.22 - 25.11.22

Teo Vázquez i Jiser van col·laborar per primera vegada l’any 2020, quan el fotògraf va participar en la quarta edició del MURAL/LOCAL. Per preparar la seva acció mural, en Teo va fer diverses entrevistes als habitants del Poblenou amb les seves històries de migracions, i finalment va escollir Morad com a protagonista de la seva obra titulada 20 metres. Aleshores vam entendre que seria molt interessant imaginar possibilitats per a en Teo per desenvolupar una residència específica de recerca i producció a Tunísia.

Per fer-ho, vam proposar a Teo Vázquez de participar en una de les residències Passarel·la de Jiser l’any 2022, que es va concebre com una estada en dos temps d’investigació i també de producció. L’agost del 2022 vam organitzar una primera estada, on en Teo va conèixer la xarxa Jiser a Tunísia i va visitar les ciutats de Tunis, Sussa, Sfax i Gabès, entre d’altres. El fotògraf es va introduir així en el context social i cultural.

Després d’aquesta primera experiència i gràcies a les trobades que va mantenir amb joves artistes, grafiters, ballarins i escriptors, entre d’altres, vam fer una segona estada, al novembre, on va poder crear obres murals concretes, en fotografies impreses en paper, per instal·lar-se a l’espai públic.

Totes les seves impressions, trobades humanes i accions urbanes, fetes a Tunísia però també a altres ciutats com Barcelona, ​​Madrid o Nàpols, es condensen en aquesta publicació, que revela el rastre d’una visió molt personal d’un país acollidor malgrat les dificultats.

Teo Vázquez és un fotògraf i artista plàstic de Cadis resident a Barcelona. Format en fotografia al Hackney Community College de Londres i a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, ha exposat a galeries i festivals d’arreu del món. La seva obra s’ha pogut veure al Regne Unit, la Xina, França, Itàlia, Suïssa, Ucraïna, Bòsnia i Hercegovina, Sèrbia, Mèxic, els Estats Units, l’Uruguai i Cuba, entre d’altres, a través de murals plens d’expressió humana, lluita i humor. Formen part de la seva trajectòria professional, centrada en projectes d’art urbà, murals i publicitat.

L’interès sense límit per les persones i les seves vivències, el nomadisme, el desarrelament, el carrer, la puresa i tot el que el commou fan que el retrat sigui el seu canal d’expressió més directa.