Kafteji · Teo Vázquez

03.08.22 - 25.11.22

Teo Vázquez i Jiser van col·laborar per primera vegada l’any 2020, quan el fotògraf va participar en la quarta edició del MURAL/LOCAL. Per preparar la seva acció mural, en Teo va fer diverses entrevistes als habitants del Poblenou amb les seves històries de migracions, i finalment va escollir Morad com a protagonista de la seva obra titulada 20 metres. Aleshores vam entendre que seria molt interessant imaginar possibilitats per a en Teo per desenvolupar una residència específica de recerca i producció a Tunísia.

Per fer-ho, vam proposar a Teo Vázquez de participar en una residència Passarel·les de Jiser l’any 2022, que es va concebre com una estada en dos temps d’investigació i també de producció. L’agost del 2022 vam organitzar una primera estada, on en Teo va conèixer la xarxa Jiser a Tunísia i va visitar les ciutats de Tunis, Sussa, Sfax i Gabès, entre d’altres. El fotògraf es va introduir així en el context social i cultural.

Després d’aquesta primera experiència i gràcies a les trobades que va mantenir amb joves artistes, grafiters, ballarins i escriptors, entre d’altres, vam fer una segona estada, al novembre, on va poder crear obres murals concretes, en fotografies impreses en paper, per instal·lar-se a l’espai públic.

Totes les seves impressions, trobades humanes i accions urbanes, fetes a Tunísia però també a altres ciutats com Barcelona, ​​Madrid o Nàpols, es condensen en aquesta publicació, que revela el rastre d’una visió molt personal d’un país acollidor malgrat les dificultats.

La residència Passarel·les compta amb el suport de l’OSIC de la Generalitat de Catalunya, així i com de l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Teo Vázquez és un fotògraf i artista plàstic de Cadis resident a Barcelona. Format en fotografia al Hackney Community College de Londres i a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, ha exposat a galeries i festivals d’arreu del món. La seva obra s’ha pogut veure al Regne Unit, la Xina, França, Itàlia, Suïssa, Ucraïna, Bòsnia i Hercegovina, Sèrbia, Mèxic, els Estats Units, l’Uruguai i Cuba, entre d’altres, a través de murals plens d’expressió humana, lluita i humor. Formen part de la seva trajectòria professional, centrada en projectes d’art urbà, murals i publicitat.

L’interès sense límit per les persones i les seves vivències, el nomadisme, el desarrelament, el carrer, la puresa i tot el que el commou fan que el retrat sigui el seu canal d’expressió més directa.