MURAL/LOCAL 2023 · Set

08.09.23 - 18.09.23

Jiser presenta la setena edició de MURAL/LOCAL, un projecte artístic que cada any proposa intervenir un mur, situat al pati interior de la Cooperativa d’Habitatges Bac de Roda (Av. Diagonal, 105), amb una obra que acosta la mirada crítica a les diverses realitats de la regió mediterrània. El mur es converteix així en un espai on relatar múltiples històries que es construeixen des de diferents llocs per a connectar sabers, pràctiques i resistències.

Aquest any hi participarà l’artista Oussama Harrachif (aka Set). La seva obra transitarà pels silencis i oblits construïts que travessen el fet colonial i les migracions. Igualment farà referència als records i les memòries quotidianes, individuals i col·lectives, que es teixeixen per a fer-les front. Temes sobre els quals hem estat treballant durant tot l’any dins del projecte Sabers migrants, amb la publicació i proposta expositiva Polisèmies del silenci, que es presentarà el pròxim mes d’octubre.

El resultat de la intervenció es mostrarà el cap de setmana del 16 i 17 de setembre, coincidint amb la Festa Major del Poblenou. Durant aquests dies tindrem portes obertes a l’espai de Jiser i, a més, celebrarem tot un seguit d’activitats obertes al públic en el marc de les Jornades de Sabers migrants.

_

MURAL/LOCAL compta amb la col·laboració del col·lectiu Sabers migrants (Universitat de Barcelona, Azimut, Collective220 i Box24) i la Cooperativa d’Habitatges Bac de Roda; i el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’OSIC de la Generalitat de Catalunya.

_

Programa 16.09.23

-11-19h: Portes obertes al MURAL/LOCAL 2023, amb l’artista ‘Set’.
-13h: Inauguració del MURAL/LOCAL 2023, amb l’artista ‘Set’.
-16:30h: Escolta col·lectiva del podcast Fragments sonors #3.
-18h: Taula #22. Programa de ràdio en fals directe en el què comptarem amb la presència de l’artista a càrrec del MURAL/LOCAL 2023.

Programa 17.09.23

-11-15h: Portes obertes al MURAL/LOCAL 2023, amb l’artista ‘Set’.
-11-12:30: Taller familiar (amb reserva prèvia mitjançant el mail info@jiser.org), amb l’artista ‘Set’.
-13:00h: Presentació de ‘Kafteji’, la nova publicació de Jiser en col·laboració amb el fotógraf Teo Vázquez.

_

Oussama Abdelkarim Harrachif, també conegut com a “Set”, és un talentós pintor i artista de carrer algerià. Es va llicenciar a l’Escola Regional de Belles arts d’Orà i és un apassionat de l’art i la creació visual des de la infància.

Set està especialitzat a pintar sobre diverses superfícies i crear il·lustracions i quadres de gran format. Les seves obres s’inspiren en conceptes únics i mostren a l’ésser humà i les seves emocions.

Set ha pintat diversos murals sol i en col·laboració amb altres artistes d’Algèria i de tot el món, acostant l’art a la societat i donant una dimensió cultural i estètica a les comunitats. Les seves obres s’han exposat en galeries de tot el país i han rebut crítiques positives. Set també ha participat en festivals nacionals i internacionals.