MURAL/LOCAL 2022 · Virginia Bersabé

13.09.22 - 18.09.22

Jiser presenta la sisena edició de MURAL/LOCAL, un projecte artístic que cada any proposa intervenir un mur, situat al pati interior de la Cooperativa d’Habitatges Bac de Roda (Av. Diagonal, 105), amb una obra que acosta la mirada a les diverses realitats de la regió Mediterrània.

Enguany, l’artista que intervindrà el mur serà Virginia Bersabé. La Virginia ens proposa un viatge sobre la memòria, la identitat i els sabers que posseeixen les dones. Aquesta experiència dibuixa territoris, corporals o espacials: llocs de protecció i seguretat, de força i resistència on els seus protagonistes escriuen múltiples relats. La seva obra reflecteix com la vivència quotidiana desdibuixa les fronteres entre l’intern i l’extern, vincula el passat i el present, connectant en definitiva els diferents llocs i geografies que habitem.

El resultat de la intervenció es mostrarà el 17 de setembre, coincidint amb la Festa Major del Poblenou i, també, dins el marc de les jornades ‘Sabers migrants. Relats del viatge: veus, records i històries plurals’, que tindran lloc els dies 16 i 17 de setembre.

Des de Jiser seguim treballant dins el projecte ‘Sabers migrants’ i, com a tal, un any més incorporem l’acció MURAL/LOCAL dins del projecte.

_

MURAL/LOCAL compta amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona, Azimut, el Collective220, Box24 i el Sindicat de la Imatge (UPIFC) i la Cooperativa d’Habitatges Bac de Roda; i el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’OSIC de la Generalitat de Catalunya.

Virginia Bersabé (Còrdova, 1990) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Sevilla, on també va realitzar el Màster Arte: idea y producción.

Ha participat en nombroses exposicions col·lectives entre les que destaquem llocs com el CAC Málaga, CICUS Sevilla, MEAM Barcelona i la Fundación Botí Córdoba. Així mateix, ha participat des del 2017 en exposicions col·lectives a França i Estats Units amb PDP Gallery.

Entre les seves darreres exposicions individuals cal destacar les realitzades a la Casa de la Provincia i Galería Espacio Olvera (Sevilla), espacio Box 24 (Alger), Galería Besada (O Grove), CEART (Fuenlabrada), Fundación Antonio Gala (Còrdova), Fundación Huerto de San Antonio (Úbeda) i la propera a París.

Recentment ha estat la guanyadora de la beca creación Daniel Vázquez Díaz 2020 per la Diputació de Huelva, ha rebut la Ajut per a la investigación, creació i producció artístiques en el camp de les arts visuals del Ministeri de Cultura d’Espanya, l’ajut a la creació de la Fundación Botí de Córdoba i la residència artística a Córdoba ciudad de las ideas.