Memòria i oblit · Sonia Merabet

13.07.22 - 31.07.22

Durant el mes de juliol tindrem en residència a Barcelona a la fotògrafa Sonia Merabet i al comissari Houari Bouchenak per iniciar junts el projecte “Memòria i oblit”. Després de la bona experiència de la trobada i exposició del treball de l’artista sirià Muhammad Ali, el juliol de 2021, reforcem el format d’aquesta residència dotant-la d’una identitat pròpia.

Qüestionar el lloc de la imatge a la nostra memòria personal i col·lectiva, o com els altres sentits l’alimenten, són les principals línies de reflexió d’aquesta residència. La fotografia no és només una manera d’encapsular records, sinó una manera de generar memòria. És en aquest sentit, sobre com sobreviu el passat en la imatge i com sobreviu en nosaltres mateixos, que treballaran conjuntament fotògrafa i comissari.

L’objectiu d’aquesta residència és provocar una reflexió crítica sobre temes d’interès comú i que ens toquen de ple com a éssers humans. Es construirà una narrativa fotogràfica que es desplegarà en diferents formats públics que permetin el debat, reflexió i enriquiment del projecte, des d’una presentació radiofònica fins a una exposició, passant per altres suports digitals.

La Residència Passarel·les compta amb el suport de l’OSIC de la Generalitat de Catalunya, així i com de l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Sonia Merabet, (Algèria, 1988).

Dissenyadora de moda i fotògrafa que viu i treballa a Algèria. Va estudiar disseny de moda a Londres i la fotografia sempre ha sigut una eina important en la seva investigació i en la presentació dels seus projectes. El 2010, després de realitzar les pràctiques de disseny de moda a Londres i Nova York i després de graduar-se, va retornar a Algèria. Des del 2015 és membre del Collective220. La seva obra ha sigut exposada en nombroses ocasions a Algèria i a l’estranger, especialment a Tunis, París, Londres, Barcelona i Nova York. Actualment, treballa en l’àmbit de l’estilisme, la fotografia i la realització cinematogràfica.

 

Programa d’activitats:

– 28.07.22 – 19 h. Taula#18. Presentació pública del projecte en format Taula al UPIFC. Espronceda, 131

– 08.09.22 – 11.09.22. Stand a Art Photo BCN. Museu del Disseny, Barcelona

– 11.09.22 – 17 h a 19 h. Taller “Gènesis d’una concepció visual” impartit per Sonia Merabet. Artphoto. Inscripcions aquí