Into Uncertain Present · 2022

01.12.21 - 26.05.22

AllArtNow va començar a explorar el format de la residència virtual el 2020, i enguany celebra ja la tercera edició d’aquest espai digital. A través de webinars i reunions virtuals, els artistes produeixen les seves obres que finalment són exposades a Estocolm, Tunis i Barcelona.

En aquesta tercera edició, la cita de la novel·la “La pesta” d’Albert Camus que va inspirar la segona, segueix sent el fil conductor: Fins ara sempre m’he sentit estrany en aquesta ciutat, i que no m’importava la vostra gent. Però ara que he vist el que he vist, sé que pertanyo aquí, ho vulgui o no. Aquest assumpte és de tots.

La lluita col·lectiva contra la pandèmia condueix a la igualtat i la pertinença, on totes les persones han experimentat una forma d’exili, han viscut aïllades, separades dels seus éssers estimats i lluitant contra la mort; tots vam ser presoners, compartint la por i les incerteses del moment. Entenem la pesta com una catàstrofe col·lectiva contra la qual hem de lluitar conjuntament? O bé, experimentem l’angoixa com a individus i creiem que el nostre dolor és únic i aïllat? Sobre això han reflexionat i debatut els artistes participants: Daniela Delgado Viteri, Diana Jabi, Manel Romdhani, Mats Hjelm, Nina Wedberg Thulin i Selim Ben Cheikh.

Into Uncertain Present és coordinada per la comissària Abir Boukhari, organitzada per AllArtNow en col·laboració amb Jiser i La Boîte | Un Lieu d’Art Contemporain i amb el suport de Kulturradet.

L’instal·lació d’Into Uncertain Present es podrà visitar a la seu de Jiser del 12 al 26 de maig concertant una cita a info@jiser.org