Barzakh بَرْزَخ · Entre mons

19.10.22 - 10.02.23

El 19 d’octubre s’inaugura l’exposició ‘Barzakh بَرْزَخ. Entre mons’ a la Casa Árabe de Còrdova.

‘Barzakh بَرْزَخ. Entre mons’, comissariada per Xavier de Luca i Houari Bouchenak, presenta l’obra de vuit artistes procedents de Marroc, Algèria, Tunísia i Espanya: Zied Ben Romdhame, Sonia Merabet, M’hammed Kilito, Souad Mani, Hakim Rezaoui, Yasmine Hatimi, Toni Serra*) abu ali i Abdo Shanan.

La proposta també agrupa el treball de cinc col·lectius i associacions independents que operen actualment a Marroc, Algèria, Tunísia i Espanya: KOZ Collective, Collective220, rhizome, Maison de l’Image i nosaltres, Jiser. El projecte s’articula com a metàfora de dues realitats que conviuen actualment en el món àrab: un jovent vibrant, enèrgic i rebel; i un món interior vinculat a la memòria, els trànsits a altres territoris i els àmbits per explorar.

‘Barzakh بَرْزَخ. Entre mons’ també reflexiona sobre els diferents usos i formats de la imatge incloent obres en paper, diapositiva, imatge en moviment i altres suports. Amb aquesta diversitat, la proposta anima a la reflexió sobre les diferents formes de narració que pot comportar la fotografia.

L’exposició es podrà visitar fins al 10 de febrer de 2023.