Quiet voices · اصوات هادئة

16.09.23 - 30.11.23

Coincidint amb l’estada de l’artista Set a Barcelona per a realitzar el MURAL/LOCAL, li vam proposar d’organitzar una exposició paral·lela al nou espai de Jiser, també ubicat a la Cooperativa d’Habitatges Bac de Roda. Així, neix la mostra ‘Quiet voices’, la qual presenta diverses obres inèdites de l’artista.

Quan una persona no és acceptada per les seves diferències i per la veritat interior que vol compartir, ha de defensar la seva autenticitat i la seva llibertat perquè són les dues coses més preuades de tot el que té. I a partir d’aquest punt, comença el seu èpic viatge, recolzant-se en totes les eines de les quals disposa. En aquest context Henry Miller, va dir una vegada: “Per a conèixer la pau, una persona ha d’experimentar la lluita. Ha de passar per l’etapa heroica abans de poder actuar com un savi. Ha de convertir-se en víctima de les seves emocions abans de poder elevar-se per sobre d’elles”.

Aquest projecte artístic es basa a traduir aquest conflicte posant en relleu el tema del silenci. Al principi, el silenci actua com un refugi que ens permet distanciar-nos del caos i de les pertorbacions externes. És un silenci en el qual l’ànima escapa de les ombres i el soroll, buscant respostes a les seves preguntes. Immersa en el món interior, no vol enfrontar-se sinó escoltar. Només així es poden reunir les peces i construir la consciència per a obrir-se de nou al món després de posseir aquesta rica collita que es va formar durant el viatge del silenci. Llavors, es transforma en aquesta experiència enriquidora de revelacions, convertint-se alhora en un recurs i en un catalitzador per a la confrontació. És quan el jo està finalment armat amb tot el que ha adquirit al llarg del seu viatge, que li permet enfrontar-se al clam del món i portar la llum que dissol qualsevol possible foscor en el seu camí.